duminică, 14 iunie 2015

Monumente celebre


 
A inceput totul tot de la o carte . O simpla carticica  despre piramide si despre Egipt ,cu explicatii si detalii despre diverse alte monumente celebre .

Si ca de obicei ,intrebarile  au inceput sa curga . O alta carte a completat informatiile obtinute in prima carticica . Dar nu a fost suficient,copiii voiau sa stie mai multe.
Am pregatit asadar o activitate special despre asta si am calatorit prin lumea intreaga,in mod imaginar.
Am imprimat ,pentru inceput ,cateva imagini de nomenclatura cu diverse monumente celebre de prin toate continentele .Le puteti gasi fie cu o simpla cautare pe Google ,fie pe blogul  Esprit Montessori en cp sau,in engleza si cu detalii despre continentul pe care se gasesc  aici (pe blogul Il était une fois ...La classe d'Eowin) .
Am cumparat apoi de pe internet (sunt diverse siturile care le propun) diverse figurine Safari Ltd cu monumente celebre . Asa arata :

Se pot gasi pe blogul Montessori et cie imagini de nomenclatura doar cu aceste monumente propuse de figurinele Safari Ltd ,deci daca doriti o activitate ceva mai simpla ,puteti imprima imaginile aici  .Eu am preferat primele imagini deoarece monumentele prezentate erau mai numeroase .
Dupa ce materialul necesar a fost pregatit ,am inceput cu prezentarea (in mod clasic) imaginilor de nomenclatura,cu discutii pe seama acestora .

 Am eliminat apoi imaginile "in plus" (adica cele pentru care nu aveam figurine) si am facut un  joc de asociere obiect-imagine.


Pentru a complica sarcina,am lasat apoi toate imaginile si am jucat acelasi joc ,in stilul "gaseste ce figurine lipsesc" .


Iar la sfarsit am combinat puzzle-ul cu Europa sau harta lumii cu monumentele si imaginile si am incercat sa gasim locul in care se gasesc toate monumentele .
Activitatea a fost (si inca mai este) de mare succes. Copiii au invatat enorm de multe lucruri,si-au imbogatit vocabularul si am inceput sa visam cu ochii deschisi la o calatorie in jurul lumii .Va dorim calatorie placuta si voua !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu